28. mai 2024

Er du i tvil om erstatning? Meld fra!

Folkehelseinstituttet og Norsk Pasientskadeerstatning skal ha beskjed om narkolepsi etter svineinfluensavaksinen. Er du i tvil? Meld fra! – Vi har et stort håp om at de som har fått avslag, nå vil få erstatning, sier Lasse Ødegård, far til narkolepsi-barn.

Det er Knut Hallvard Bronder på det nasjonale kompetansesenteret NevSom som kommer med rådet. Flere som har fått narkolepsi etter svineinfluensavaksinen, tviler på om de er meldt inn til riktig sted. Det gjør de rett i, ifølge Bronder:

– Helsepersonell er pålagt å rapportere, men det er veldig få som gjør det. Skjemaene er veldig enkle, sier han. Det ene som skal fylles ut, er en bivirkningsmelding til Folkehelseinstituttet. Skjemaet er relativt enkelt, og folk kan fylle det ut selv.

Også Norsk Pasientskadeerstatning har et enkelt skjema. Det går an å ringe og spørre om det er sendt inn, men jeg tviler på at nevrologen gidder å bruke tid på å gjøre det, sier Knut Hallvard Bronder.

– Midt råd er at hvis du har mistanke om at du har fått en søvnsykdom etter svineinfluensavaksinen, så meld det inn som bivirkning og meld det inn til NPE. Det er ikke sikkert du får erstatning, men å melde inn er viktig.

Les videre i Somnus om flere vaksinesaker nedenfor eller trykk HER.

(Publisert 19/08/22 Utg. 4 2015 https://online.flippingbook.com/view/517926666/10/)