28. mai 2024

Ikke godta svaret «nokså greit»

Én CPAP og 15 rangerte masker å velge mellom er utgangspunktet for deg som har søvnapné. – Håpløst, mener salgssjef Jeanette Siltvedt Greger i Nor-Dax.

Tekst og foto: Georg Mathisen

Det er anbudspraksisen som gjør at du ikke kan finne ut hva som passer akkurat deg best. At de individuelle forskjellene er kjempestore, skal du ikke gå langt for å få bevist:

Greger som holder opp to masker til CPAP.
Hvilken maske som passer akkurat deg, er helt individuelt. Sørg for at du finner det ut, oppfordrer salgssjef Jeanette Siltvedt Greger i Nor-Dax.

På Søvnforeningens mestringshelg fortalte den ene deltageren om stikk motsatte erfaringer fra det den andre hadde opplevd.

– Vi ser at behandlere får forkjærlighet for enkelte masker som de synes at er enkle å tilpasse. Du bør vurdere å få en «second opinion» og kanskje komme til en annen behandler som ser behovet ditt, råder Greger. Hun har klare råd til deg som skal ha oppfølging av CPAP og maske:

– Sørg for å ta opp alle detaljene som gjør at det ikke fungerer optimalt. Ikke ta til takke med «nokså greit» hvis du kan få det mye bedre. Du skal sove med dette hver eneste natt resten av livet, sier Jeanette Siltvedt Greger.

(Publisert 10/08/22 Utg. 2 2018 https://online.flippingbook.com/view/993000/6/)